U bent hier

KBK-Hangkraan

Bel mij terug

VUL HIER UW TELEFOONNUMMER IN
VUL HIER UW NAAM IN

KBK-enkelliggerhangkranen
Enkelliggerhangkranen worden gebruikt om allerlei materialen snel en betrouwbaar oppervlaktedekkend vloervrij en nauwkeurig te transporteren. Enkelligger hangbaansystemen kunnen eenvoudig aan het dakspant of tegen een betonnen plafond worden opgehangen. Extra kolommen voor de kraanbaan zijn niet nodig. Zo kunnen alle gedeeltes van een hal technisch en financieel optimaal worden benut. Eenvoudige en veilige bediening door het lage eigen gewicht en de licht lopende rijwerken. Hierdoor zijn de kranen gemakkelijk met de hand te verplaatsen.

Een van de voordelen van de KBK-enkelliggerhangkranen is de mogelijkheid om ze met een monorailbaan te vergendelen, om zo de kat heen en weer te kunnen laten rijden. Vastlopen is door de scharnierende kogelgewrichten in de rijwerken uitgesloten. Enkelliggerhangkranen kunnen ook in gebogen of wigvormig lopende kraanbanen verrijden. De kabelophangingen voor stroomvoorziening lopen in de baanrail- of kraanliggerprofielen. Indien nodig kan de bedieningsschakelaar via een separate parallel gemonteerde rail ook onafhankelijk van de kant worden verplaatst.

KBK-dubbelliggerhangkranen
Ook de KBK dubbelligger hangbaansystemen kenmerken zich door gunstige inbouwmaten en een laag eigen gewicht. Daarnaast nemen de pendelende ophangingen de door bufferstoten of bij starten en remmen optredende horizontale krachten grotendeels op. KBK-hangkranen zijn zeer geschikt voor hallen welke uit een lichte constructie zijn opgebouwd. Door de plaatsing van de hijsunit in het katframe, welke tussen beide kraanliggers is gepositioneerd, wordt bij KBK-dubbelliggerhangkranen de meest optimale hijshoogte bereikt. KBK-dubbelliggerhangkranen maken het mogelijk grote overspanningen te realiseren door het ophangen van de hangkraan aan meer dan twee kraanbanen.

Meer informatie over het systeem en de bouwvormen leest u in de brochure over Demag KBK Hangbaansysteem.

 

Specifications

- Voor draaglasten tot 2.000kg.
- KBK is flexibel, houdt uw vloer vrij en verhoogt de efficiency.
- Een bewezen lange levensduur van alle componenten.
- Compleet assortiment: bochten, wissels, draai- en afzetstations.
- Geschikt voor toepassingen met kettingtakel of balancer.
- Met de hand licht te verrijden.
- Eenvoudig te monteren, verplaatsen en uit te breiden.
- Uitvoerbaar in staal en aluminium.
- Kosteloos ontwerp voor uw specifieke toepassing.