De afgelopen jaren is er veel veranderd op kranengebied. Veel veranderingen vonden plaats op het gebied van kwaliteit, veiligheid en functionaliteit van de takels. Er is echter nauwelijks aandacht besteed aan het grote onderwerp van de laatste jaren, namelijk duurzaamheid. Daar is nu verandering in gekomen. Demag heeft namelijk een nieuwe kraan ontwikkeld: de ECO-kraan. 

De ECO-kraan combineert topprestaties met duurzame ontwikkeling en energiezuinig gebruik. Dit doet de ECO-kraan door verschillende innovaties te combineren.

V-ligger
Demag heeft een nieuwe ligger ontwikkeld die zowel op het gebied van veiligheid, toepasbaarheid, prestaties en duurzaamheid ver voorop loopt ten opzichte van standaard kokerliggers. Voordelen hiervan zijn:

  • 30% minder last deinen
  • Milieubewust geproduceerd
  • 17% lichter qua gewicht
  • Minder lichtschaduw
  • Kleinere massatraagheid
  • Geoptimaliseerd ontwerp
  • Nauwelijks nog last van vallend stof en vuil

Energie teruglevering
De energie teruglevermodule van de ECO-kraan is een speciaal ontwikkelde omvormer. De energie die ontstaat tijdens het zakken van de last wordt normaliter omgezet in warmte. De omvormer zet de remenergie om in stroom, die wordt teruggeleverd aan het net. Dit betekent dat de kraan per saldo minder energie verbruikt. 

Frequentieregeling
De ECO-kraan is standaard uitgevoerd met frequentieregeling. Hiermee kan men lasten zeer accuraat en snel positioneren. De bediening is uitgevoerd met proportionele knoppen, zodat men zelf de snelheid kan bepalen. Het frequentiegeregelde systeem verbruikt lagere aanloopstromen, waardoor het verbruik van de ECO-kraan nog verder daalt.

EIA-investeringsaftrek
Met EIA kunt u 54,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Niet alleen de ECO-kraan maar ook noodzakelijke voorzieningen zoals de montage en voedingsleiding komen in aanmerking. De EIA is eenvoudig in vijf stappen aan te vragen. 

Voor meer informatie neem contact met ons op of kijk op: www.RVO.nl/EIA

Specifications

- Duurzaam geproduceerd
- 30% minder oscillatie
- 17% lichter
- Milieuvriendelijke keuze
- 54,5% investeringskosten aftrekbaar