U bent hier

6 verschillen tussen een kokerligger en profielligger bovenloopkraan

In onderstaande video ziet u een montage van een kokerligger bovenloopkraan. De 6 grootste verschillen tussen een kokerligger en een profielligger bovenloopkraan. Weet u ze te noemen?

1.  Bij een profielligger wordt er gebruik gemaakt van standaard handelsprofielen. Kokerliggers worden bestaan uit platen die in elkaar gelast worden in de vorm van een koker, voorzien van verstevigingsschotten en plooistrippen.

2. Waar bij profielligger kranen maar enkele bouwvormen beschikbaar zijn kan bij kokerligger kranen de bouwvorm optimaal naar de gebouwengeometrie worden aangepast.

3. Profielligger kranen zijn goedkoper ten opzichte van kokerligger kranen, maar kokerligger kranen kunnen zwaarder lasten tillen.

4. Profielligger kranen zijn alleen beschikbaar als enkelligger kranen

5. Profielligger kranen hebben een maximale hijscapaciteit van 12,5 ton terwijl een kokerligger gemaakt is voor het zwaardere geschut. Deze heeft in dubbelligger uitvoering standaard een draagvermogen tot wel 50 ton. Op verzoek kan de kokerligger zelfs over nog meer hijscapaciteit beschikken.

6. Kokerligger kranen kunnen in enkelligger uitvoering standaard een overspanning van 30 meter bereiken, een dubbelligger zelfs 35 meter, terwijl een profielligger kraan maar tot een maximale overspanning van 18 meter gaat.

Hebt u ook onze unieke vakwerk v-ligger al bekeken? Deze heeft namelijk nog meer voordelen!

Video: https://www.youtube.com/watch?v=-ObxUft10hA&feature=youtu.be

Nieuws