U bent hier

Revisie

Demag componenten zoals takels, motoren en tandwielkasten gaan lang mee, maar hebben niet het eeuwige leven. Zeker bij intensief gebruik zal er slijtage ontstaan, die een potentieel risico voor de bedrijfszekerheid geeft. Mocht het bijvoorbeeld zo zijn dat het component een toenemend aantal storingen kent, dan kunnen wij de levensduur preventief verlengen door middel van een revisie.

Hoe werkt een revisie?
Tijdens een revisie worden de nodige onderdelen uit uw component vervangen door nieuwe exemplaren, zodat deze weer als nieuw functioneert. Tijdens een revisie kunnen onder andere de motoren, aandrijfas, tandwielkast, koppeling, olie en slijtagedelen van uw component vervangen worden mocht dit nodig blijken te zijn. In onze werkplaats hebben wij ruim 15.000 originele Demag onderdelen op voorraad waarmee onze gecertificeerde monteurs snel en vakkundig een revisie uit kunnen voeren. Bij een revisie worden alle kritische onderdelen beoordeeld door onze monteur. Op basis hiervan krijgt u een gericht advies over de uit te voeren reparaties.

Wanneer is een component aan revisie of zelfs vernieuwing toe?
Componenten worden geproduceerd in verschillende vormen en maten. Zo wordt elk component specifiek gemaakt voor een vooraf bepaalde gebruiksintensiteit. Wanneer een component minder intensief gebruikt wordt, kan deze langer mee. Omgekeerd is dit ook van toepassing wanneer deze meer of zwaarder gebruikt wordt, dat deze eerder door zijn verwachte technische levensduur heen is.

Wanneer de levensduur van een component op is dan dient deze vernieuwd of gereviseerd te worden. Revisies kunnen voordeliger zijn dan vernieuwen, maar in sommige gevallen bent u beter af door een nieuw component aan te schaffen.

Specifiek voor takels is er in een norm, de FEM 9.755, een calculatiemodel vastgelegd om de (rest-)levensduur te bepalen. Via een handige rekentool op onze website kunt u ontdekken hoeveel rekenkundige levensduur uw takel nog over heeft.

Meer informatie
Wilt u weten verdere informatie over de mogelijkheden tot revisie van uw component, neem dan contact met ons op via service@demag.nl of 070 40 20 100.