U bent hier

Kettingtakel DC

ACTIE: DEMAG KETTINGTAKELS NU VANAF €971,-

Bestel direct online in onze webshop!

De elektrische kettingtakel DC-com is leverbaar met een hijsvermogen vanaf 80 kg tot 2.000 kg en is onder andere toepasbaar op een KBK kraansysteem of I-profielligger. Voor zwaardere of uitgebreidere uitvoeringen zijn er ook andere DC takels waar u hiernaast meer informatie over vindt. De DC kettingtakels hebben veelvuldige uitrustingskenmerken die ieder voordelen met zich meebrengen. Waarom zou u moeten kiezen voor een elektrische Demag DC kettingtakel? Hier leest u meer over de 12 voordelen die u bij de verschillende Demag DC kettingtakels kunt terug vinden:

Voordelen van DC Takels

Meerwaarde door langere levensduur
De Demag DC kettingtakel was altijd al het voordeligste alternatief voor het dagelijks gebruik, maar door het uitbreiden van het vermogensspectrum is deze elektrische takel nu nóg aantrekkelijker! Door een verdubbeling van de levensduur en de met 50% verlengde inschakelduur biedt zelfs de basisversie van de DC al een aanzienlijke meerwaarde. Door de hogere FEM-classificatie en inschakelduur werkt de DC kettingtakel nu nog voordeliger.

Hoge veiligheid en meer zekerheid
De DC takel onderscheidt zich door te voldoen aan de hoge veiligheidsnorm. Deze hoge veiligheid ontstaat doordat de rem in het aandrijfsysteem vóór de slipkoppeling is aangebracht en door de laagspanningsbediening van 24V. Ook zorgt de hoogwaardige poedercoating voor een uitstekende oppervlaktebescherming (Beschermingsklasse IP55).

Ergonomisch in gebruik
De DC staat bekend om zijn ergonomische ontwerp en bedieningsuitrusting. De lengte van de bedieningskabel met afstandsbediening kan zonder moeite worden aangepast waardoor de drukknopschakelaar dus altijd in de juiste werkpositie hangt. Bij de toepassing van elektrische rijwerken zorgt de geoptimaliseerde drukknopschakelaar voor een vermoeiingsvrije bediening. Onder de servicekap heeft u snel toegang tot alle belangrijke aansluitingen. Ook kan onder deze servicekap het overige en niet gebruikte gedeelte van de bedieningskabel worden opgeslagen.

Gebruiks- en onderhoudsvriendelijk
De gehele kettingaandrijving kan snel worden vervangen, zonder demontage van motor- of tandwielkastonderdelen. De tandwielkast is tot 10 jaar onderhoudsvrij. Ook kan de takel binnen korte tijd geïnstalleerd worden en in bedrijf worden gesteld.

Status en transparantie systeem
Transparantie van het systeem met de standaard bedrijfsurenteller en diagnose-interface IDAPSY zorgen voor een altijd up-to-date systeem voor alle service doeleinden.

Betrouwbare prestatie motor
De motor kan worden gebruikt voor schakelcycli ver boven de standaard markt niveaus (inschakelduur van 60%). De hoge prestatie motor is bestand tegen hoge temperaturen en langdurige werking.

Laag geluidsvolume
Een verlaagd volume tijdens gebruik dankzij de spiraalvormige overbrenging in alle versnellingsbaktrappen.

Lastenhandling met perfectie
Snelheden en versnellings- en remmingverhoudingen kunnen worden aangepast wanneer nodig. Het langzaam opstarten en stoppen van de takel zorgt ervoor dat de takel minder slingert.

Groot temperatuurbereik
Betrouwbare werking bij -20C tot +45C zonder dat de inschakelduur wordt verkort. Gebruik tot 60 graden mogelijk.

Fijngevoelig en snel met variabele snelheden
De waardevolle en gevoelige ladingen kunnen soepel en betrouwbaar worden verplaatst en gepositioneerd door de twee hijssnelheden.

Slipkoppeling onder controle
Dankzij de snelheidscontrole worden schadelijke continue uitglijden/slippen geëlimineerd. Betrouwbare bescherming tegen extreme overbelasting. De lading in elke operationele situatie kan niet vallen wanneer de takel stilstaat, omdat de rem aan de voorkant zit van de slipkoppeling.

Pro-hub functie
De pro-hub functie zorgt voor een 90% hogere hijssnelheid met een kleiner belasting bereik.

Vrijblijvende offerte?
Bent u geïnteresseerd in onze DC kettingtakel? Wilt u meer informatie ontvangen of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via componenten@demag.nl.

Of bestel direct in onze webshop.

Specifications

Draaglast tot 2000 kg.
FEM klasse 4m.
Aandrijving, koppeling en rem tot 10 jaar onderhoudsvrij.
Hijssnelheid maximaal 8m/min.
Plug & Lift en Plug & Drive.
Drukknopschakelaar eenvoudig in hoogte verstelbaar.
Hand of elektrisch verrijdbaar uit te voeren.